Werkspot.nl

VAN CUSTOMER INSIGHTS NAAR BIG IDEAS EN CREATIEF RADIO CONCEPT

ACHTERGROND

Door de crisis zijn veel timmermannen gedwongen ondernemer geworden en gebleven. Na de crisis is het werk toegenomen en heeft men meer dan genoeg werk. Klussen worden zelfs aan elkaar doorgeschoven. Veel werk gaat via-via: goed werk zingt zich rond en de meeste timmermannen hebben meer dan genoeg werk. De behoefte om in te schrijven bij werkspot.nl is daardoor lager dan voorheen. Terwijl de vraag groot is.

UITDAGING EN DOEL

Customer insights vinden (wensen, dilemma’s en behoeften) van timmermannen (MKB en zzp). Om zo de communicatie van Werkspot optimaal op deze categorie aan te laten sluiten.

Het communicatiedoel is deze doelgroep te verleiden om zich aan te sluiten bij Werkspot. Werkspot vroeg Brandstof360 om customer insights te schrijven aan de hand van alle aanwezige doelgroepsdata en die te koppelen aan de data vanuit kwalitatief onderzoek.

DE AANPAK

Vanuit de doelstellingen is een persona ontwikkeld. Zodat iedereen dezelfde doelgroep voor ogen had (drijfveren, houding en gedrag). Vervolgens is met onze business partner Motivaction het kwalitatieve onderzoek gestart om customer insights op te halen.

Alle kwalitatieve data is direct omgezet in een rapport met 18 Customer Insights en een aanbeveling. Daarna is doorgepakt op een aantal big ideas, die hielpen om de communicatie te verbeteren en het aanbod aan te scherpen. Vanuit de customer insights en big ideas had het creatieve team binnen een week een 5-tal radioscripts klaar.

  • Binnen 7 werkdagen 18 customer insights.
  • 4 big ideas.
  • Radio concept met 5 varianten.

Wil je meer weten? Mail ons graag.