MasterClass Duurzaamheidscommunicatie

De Incompany training van Vijf Tinten Groener heeft ons als Vitens geholpen meer inzicht te krijgen in de belevingswereld van onze klanten, waardoor we uiteindelijk meer gericht en effectief kunnen communiceren”.  Miriam Haukes, Business development manager van waterbedrijf Vitens.

HERKEN JE DIT?

Elke sector heeft met duurzaamheid te maken. Of dat nu is via het uitdragen van duurzame initiatieven, het enthousiasmeren van de consument voor milieuvriendelijke acties, of het verkopen van een product of dienst. Maar bij duurzaamheidscommunicatie kun je geen ‘one size fits all’ aanpak gebruiken. Één tone of voice en boodschap raakt niet elke duurzame doelgroep in het groene hart.

MASTERCLASS DUURZAAMHEIDSCOMMUNICATIE

Unieke data van onderzoeksbureau Motivaction en marketingcommunicatie kennis van bureau Brandstof360 is samengesmolten in deze masterclass.

Op donderdag 18 april 2019 organiseren Motivaction en Brandstof360 de Masterclass Duurzaamheidscommunicatie:

  • Uitgebreide uitleg over de vijf duurzaamheidsdoelgroepen uit Vijf tinten groener
  • Theorie over een tone of voice bepalen en deze laten aansluiten bij jouw merk
  • Cases die laten zien hoe een boodschap en tone of voice past bij een duurzame doelgroep en voorbeelden die tonen hoe het niet moet
  • Unieke toegang tot de Motivaction Profiler waarmee je visueel inzicht krijgt in jouw doelgroep

We werken tijdens deze masterclass het liefst met jouw case! Stuur 4 weken van tevoren je verhaal op, dan behandelen we deze (waar mogelijk) met de hele groep. Je krijgt zo toegang tot op jou toegespitste data én direct praktische oplossingen om resultaten te behalen met een duurzaamheidsstrategie.

PROGRAMMA DUURZAAMHEIDSCOMMUNICATIE

In deze masterclass maken we de vertaalslag van theorie naar praktijk aan de hand van concrete cases. We kijken naar effectieve en minder succesvolle voorbeelden van duurzaamheidscommunicatie en creëren zo inzicht in wat wel werkt, en wat niet.

Met behulp van de Motivaction Profiler gaan we vervolgens met jouw uitdaging aan de slag. Deze op onderzoek gebaseerde profileringstool biedt een diepgaande inkijk in je publiek. Je kunt met de Profiler een doelgroep profileren en een visuele klantreis maken aan de hand van de meest typerende eigenschappen van deze groep. Zo heb je data-based inspiratie voor strategievorming, communicatie, storytelling en duurzaamheidsinitiatieven.

ALGEMENE INFORMATIE

  • Kosten voor deelnemen aan de masterclass zijn €445,- exclusief btw. Dit is inclusief pdf van de presentaties en een lunch.
  • De Masterclass Duurzaamheidscommunicatie vindt plaats op donderdag 18 april van 10:00 – 16:00
  • Locatie: Motivaction & Brandstof360 | Marnixkade 109F | 1015ZL Amsterdam (routebeschrijving)
  • Aanmelden kan hier : marianne@brandstof360.com | 06 20276732.