Somfy.

INZICHTGEDREVEN COMMUNICATIE.

Somfy is een van onze eerste klanten waarbij onze samenwerking met Motivaction optimaal tot zijn recht kwam. Centraal in onze aanpak stond namelijk het Mentality-Model. Met dit drijfveermodel konden we precies bepalen welke doelgroep past bij verschillende product categorieen van Somfy, om zo inzichtgedreven communicatie toe te passen.

Het assortiment van Somfy is zo enorm uitgebreid en kent zoveel ‘overlappingen’ dat het noodzakelijk was om per product te bepalen voor wie het ’t meest geschikt is. Zo leerden we Somfy om niet meer vanuit een product te denken en te communiceren maar alles vanuit het oogpunt van de consument te benaderen, ofwel inzichtgedreven communicatie.

PERSONA’S

Veel fabrikanten zijn enorm trots op hun diensten en producten en kunnen daar bijna oeverloos over praten. Niet dat een consument daar nou op zit te wachten. Die wil alleen maar weten hoe een bepaald product of dienst zijn of haar leven kan verbeteren. Welke dilemma’s spelen hier een rol? Welke eisen en wensen worden er gesteld? Wat levert dat voor inzichten op? En wat zijn belangrijke drijfveren?  Al deze informatie moet leiden tot een heldere persona waarmee communicatie optimaal tot stand gebracht kan worden.

INZICHTGEDREVEN COMMUNCATIE

Dat is Brandstof360. 100%. En zeker voor Somfy. Precies weten waar de (potentiele) Somfyklant naar op zoek is. Waar slaat hij of zij op aan? Welke toon sla je aan, welke beelden gebruik je?Welk probleem los je voor hem of haar op? Zodra je dat weet, kun je heel nauwkeurig al je communicatie perfect adresseren.

DEALERS HELPEN

Hoe herken je de (nieuwe) consument? Wat moet je ze vertellen? De Somfy-dealer is langzaam maar zeker een compleet nieuw domein aan het betreden. Met nieuwe en veeleisende klanten. Die niet alleen maar voor een gemotoriseerde zonwering binnenkomen, maar inmiddels alles willen weten over smarthome, over draadloze bediening met hun smartphone. Ineens staat er een hele andere consument bij je in de winkel. Ook in dat proces helpt Brandstof360. Samen met Motivaction en in nauwe samenwerking met Somfy zelf. Dat spreekt voor zich.

Wil je meer weten over inzichtgedreven communicatie? Mail ons dan.