Dirk van den Broek

75 JAAR RECLAMECAMPAGNE DIRK!

We waren gevraagd om een ‘verjaardagscampagne’ voor Supermarktketen Dirk van den Broek te ontwikkelen. En als je als reclamebureau voor Dirk werkt, dan weet je dat je met minimale middelen het maximale moet zien te bereiken. Dirk is niet voor niets de goedkoopste supermarkt van Nederland dus kun je moeilijk aan komen zetten met ‘dure’ commercials. Dat past sowieso niet bij Dirk. Dirk staat voor no nonsens, voor eerlijk en echt. Boter bij de vis! EN zo hebben we ook onze reclamecampagne ingeschoten.

ECHTE MENSEN

Dirk is een supermarkt die haar eigen klanten met alle liefde aan het woord laat. Dat deden ze al dat wilden ze vooral ook blijven doen. Maar wij vonden het allemaal nog net iets te gelikt. Te scripted. We vonden de ‘klanten’ voor de microfoon niet zo geloofwaardig. En dat moet je als Dirk juist wel zijn! Dus besloten wij al die echte Dirk-klanten te laten zeggen wat ze te zeggen hebben. Op hun eigen manier. Recht voor zijn raap. We togen het land in. De ene maand zaten we in Noordwijk, dan weer in Amsterdam nieuw-west, in Noord en als het aan ons had gelegen waren we heel Nederland gaan uithoren over Dirk!

EERLIJK EN ECHT

Niets is mooier dan de werkelijkheid. En dat bleek elke weer. Mensen in alle soorten en maten lieten we aan het woord. Over Dirk, over de produken van Dirk, over de acties, de medewerkers, de kassabon, de locatie en ga zo maar door. Niks scripted, alles echt en oprecht. En dan krijg je een campagne die mensen herkennen, die mensen geloven en die ook echt gaat werken. Want 75 jaar Dirk deed het goed. Heel erg goed. Met een stijgend marktaandeel als ultieme beloning. En ja, daar gaat het natuurlijk wel om in the end…