Interpolis

PROPOSITIEONTWIKKELING  in 7 DAGEN MET FASTTRACK2BIGIDEAS.

ACHTERGROND

De arbeidsmarkt verandert. Er komen steeds meer zelfstandigen. Volgens cijfers van het CBS telde Nederland aan het einde van het tweede kwartaal in 2017 in totaal ruim 1,4 miljoen zelfstandige ondernemers. Deze doelgroep bouwt niet altijd pensioen op of treft voorzieningen voor uitval door arbeidsongeschiktheid. De vraag is waarom: om nieuwe proposities te ontwikkelen hebben we eerst klantinzichten nodig…

DE VRAAG: FASTTRACK2BIGIDEAS: in slechts 7 dagen van klantinzichten naar propositieontwikkeling.

Interpolis vroeg aan onze businesspartner Motivaction en Brandstof360 om inzicht te geven in de huidige beleving en percepties van ondernemers met fysiek zware beroepen ten aanzien van de consequenties van mogelijke uitval. Hoe ervaren zij de waarde van hun werk, wat motiveert hen en hoe kijken ze naar de toekomst? Drijfveren van ondernemers zeggen namelijk veel over de manier waarop zij wel of niet in beweging komen.

DE AANPAK

Samen met Interpolis hebben we de probleem- en doelstelling aangescherpt. Vervolgens zijn we alle data gaan analyseren:

  • Wat doet de concurrent (SWOT).
  • Markt, trends en ontwikkelingen.
  • Hoe gedraagt deze doelgroep zich (drijfveren + gedrag).
  • Hoe verhoudt het merk Interpolis zich t.a.v. de doelgroep: wat zijn aan- en afhakers t.a.v. verzekeringen.

Daarna is kwalitatief onderzoek opgestart. Alle data is binnen een dag omgezet in een customer insights rapportage. De dag daarna: big idea generation workshop (propositieontwikkeling) met het Interpolis team. Deze grove propositie ideeën zijn voorgelegd aan de doelgroep die geïnterviewd is: zij mochten kiezen! Vanuit daar is een selectie gemaakt van big ideas | grove proposities. De weg ligt vrij na deze sessie om de proposities nader uit te werken om er ‘ Interpolis-proposities’ van te maken en de ROI te kunnen bepalen.

Meer weten? Mail ons graag.  PPT.Fasttrack2BigIdeas.